NO volem aquests Pressupostos Participats

Benvolgudes veïnes i veïns,

Durant aquesta setmana es portarà a terme el període de votacions dels projectes que formen part dels pressupostos participats dels barris. Aquest any al nostre barri li corresponen un total de 35.792,78 Euros.

Els projectes que formen part de la proposta de cada barri arriben després d’un procés de participació de les veïnes i veïns que fan arribar les seves propostes per diferents vies a l’Ajuntament, per altra banda des de l’associació de veïns intentem vehicular també les demandes que ens han arribat durant l’any i en el nostre cas hem intentat prioritzar aquelles que poden ajudar a “fer més barri”.

Fa unes setmanes, mitjançant assemblees obertes a tot el barri vàrem acabar de definir amb els responsables polítics de l’Ajuntament, els tècnics de l’Ajuntament, membres de la Junta i els veïns i veïnes que varen volen acompanyar-nos, els projectes que aquest any es sotmetrien a votació en la consulta dels pressupostos participats.  Les propostes consensuades finalment varen ser:

  • Complementar la inversió de l’Ajuntament al Castell:  integrar definitivament el Castell al barri (arranjament de camins, il·luminació, neteja de l’entorn, adequació dels accessos, consolidació de murs, adaptació per a gent amb mobilitat reduïda,…).
  • Arranjament del parc i zona infantil: crear una zona infantil per a nens de 0 a 3 anys.
  • Millora de la zona de l’estacionament de l’escola Montjuïc: el mal estacionament dels cotxes sobre la vorera de la pujada de Montjuïc, zona escola Montjuïc, provoca que les famílies circulin per la carretera amb el perill que significa.
  • Millora de voreres i seguretat del camí segur: les dues voreres d’accés al barri són discontínues, fet que obliga als vianants a passar d’un costat a l’altre del carrer. Cal donar continuïtat a les dues voreres del vial des de la Plaça de Sant Pere fins el centre del barri de Montjuïc. Complementar el projecte del camí segur amb tanques ens els punt més perillosos.
  • Marcar un itinerari de natura i de descoberta històrica del barri: un itinerari per fer a peu que enllacés les diferents torres de guaita amb el castell. Uns itineraris circulars més de natura, completant l’anterior, que enllacés els boscos de Montjuïc amb Sant Daniel i Campdorà. Aprofitar aquests itineraris per informar dels fets històrics i també de les principals característiques vegetatives.

A part, es va demanar que totes les propostes es pressupostessin tenint en compte una petita partida destinada a la festa major del barri:

  • Lloguer d’una carpa per cobrir la pista i un mòdul de bar per la Festa Major juntament amb un servei de seguretat.

Com alguns de vosaltres ja ens heu fet arribar, aquestes no es corresponen a les que finalment l’Ajuntament, sense el nostre coneixement, ha decidit incloure en aquesta edició del programa de pressupostos participats.

Volem fer constar que de la primera a la segona assemblea es van fer desaparèixer propostes que com a Junta crèiem que eren molt bones amb raonaments discutibles segons el nostre punt de vista. De la segona assemblea a les propostes definitives s’han acabat presentant dues versions de les quatre que havíem parlat eliminant fins i tot la proposta de la junta.

Com a Junta estem convençuts que els Pressupostos Participats han de ser una forma de participació habitual als Ajuntaments d’arreu  i que no només han de servir per a “petits” projectes de barri sinó que també haurien de ser part del tarannà dels governs municipals als grans projectes de ciutat.

Així doncs, com a junta, ens sentim absolutament decebuts pel desenvolupament d’aquesta edició i no ens veiem moralment capacitats per recomanar cap de les opcions proposades per l’Ajuntament i volíem traslladar-vos el nostre malestar amb el procés de pressupostos participats d’enguany, deixant clar que no ens sentim partíceps de les decisions que s’han pres en aquest procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *