Sardanes amb la Cobla Bisbal Jove

Horari: Diumenge 9 de setembre de 2018

La Cobla Bisbal Jove neix el dia 3 de març de 1990 amb músics formats a l’Escola de Cobla Conrad Saló de La Bisbal d’Empordà, fundada l’any 1981. L’oferta de la Cobla Bisbal Jove inclou audicions de sardanes, oficis solemnes, cercaviles, balls vuitcentistes, concerts pedagògics, enregistraments, aplecs i concerts de música per a cobla. La Cobla Bisbal Jove aposta per la barreja de tradició i innovació i per acostar la cobla a nous públics, a través de la fusió amb diferents gèneres musicals i les col·laboracions amb artistes de tot tipus.

Colla Trenc d’Alba

Aquest any també tindrem l’honor de comptar amb la presència d’una representació de la Colla Trenc d’Alba, que ens mostraran el que fan i ensenyaran a ballar sardanes a tots aquells que en vulguin aprendre.

La Colla Trenc d’Alba neix d’un grup d’amics que ens trobàvem per anar a ballar sardanes i a més a més competíem en diferents colles. Li vam posar un nom que per a nosaltres té un significat simbòlic: cada any el comencem ballant sardanes a la sortida del sol al far de Sant Sebastià.El nostre objectiu és divertir-nos i gaudir de la sardana.

Entrenem al local de l’Associació de Veïns de Montjuïc per millorar la tècnica i l’estil i ballar cada dia millor, per això ens sentim una colla lligada al nostre barri.

Ens engresquen especialment els Punts Lliures, una modalitat de sardana que permet utilitzar passes diferents configurant una coreografia singular i atrevida sense perdre l’estructura i la simetria de la dansa. En aquesta modalitat hem arribat a tres finals del Campionat de Catalunya en categoria de Veterans i vam guanyar el campuionat del 2015.