Pregó de Festa Major a càrrec de Marta Xargay

Aquest any el pregó de la nostra Festa Major anirà a càrrec de la Marta Xargay, una de les nostres veïnes més internacionals.

Recent campiona d’Europa amb la selecció espanyola de bàsquet, té un dels palmarès esportistes de la ciutat més espectaculars: 1 Euroliga, 2 Supercopes d’Europa, 2 Lligues Femenines, 3 Copes de la Reina, 5 Supercopes d’Espanya, i 7 medalles entre Eurobaskets, JJOO i Mundials. Formada a l’UNI Girona, fa deu anys va marxar de la ciutat i actualment és un dels puntals de l’equip rus Kursk. També ha jugat a la lliga americana.
Xargay és avui en dia una de les icones de l’esport femení, no només a casa nostra, i és un exemple per a les nenes i les noies que des de l’esport base, amb molt de sacrifici i havent de lluitar contra la discriminació que encara hi ha respecte a l’esport masculí, somien en arribar a ser algun dia esportistes d’elit.