8M – Dia de la dona treballadora

Hola veïns i veïnes!

Avui us portem una proposta d’activitat molt interessant!

El proper dilluns és 8 de març és el Dia de la Dona Treballadora, i des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Montjuïc creiem important visibilitzar-ho.

Creiem que encara queda un llarg camí per recórrer pel que fa als drets reals de les dones. Ens trobem dia a dia amb molts obstacles: la violència de gènere, la bretxa salarial, el treball domèstic i de cures no remunerat i sovint poc reconegut, el sostre de vidre, l’assetjament sexual, el llenguatge i els costums masclistes, i un llarg etcètera.

Tot i així, també creiem que hem avançat molt les últimes dècades. I això no seria possible sense un moviment feminista interseccional i la seva lluita diària i constant.

Dins d’aquesta lluita, creiem que és important visibilitzar, conèixer i donar importància a tot allò relacionat amb les dones i que sempre ens han dit que és tabú o irrellevant: des de la vida quotidiana, fins a les dones de la història que sovint no ens expliquen, passant per tabús com la menstruació o la masturbació femenina, etc. 

És per això que des de l’Associació proposem fer una exposició virtual amb tot allò que les persones del barri vulguin compartir amb relació a aquesta visibilitat, per tal de demostrar que som importants, estem aquí i ens empoderem dia a dia!

Què podeu compartir? Històries, relats, poemes, imatges, cançons, fotografies, experiències, vídeos, dibuixos, frases, pel·lícules, idees, etc. que us inspirin i empoderin, que us facin feliç, que signifiqui superació o fracàs però sempre aprenentatge, errors i encerts, que us generin admiració, experiències dures i que vulgueu explicar per trencar tabús, situacions o contingut que us facin sentir orgull o, simplement, agraïment. És a dir, podeu compartir tot allò que vulgueu amb motiu del 8M!

Com podeu participar? Molt fàcil! Només ens heu d’enviar el que vulgueu compartir al correu activitats@barridemontjuic.cat i nosaltres farem la resta.

Recordeu indicar l’autoria o si voleu participar de forma anònima o amb un pseudònim. En cap cas s’utilitzarà el vostre correu per indicar l’autoria del contingut si no ens indiqueu el contrari, i es garanteix en tot moment la confidencialitat.

Quan podeu participar? Fins al dia 7 de març ens podeu enviar el vostre contingut. 

Quan es publicarà l’exposició? El mateix dia 8 de març la penjarem a la web del barri (www.barridemontjuic.cat) i en farem difusió per les xarxes socials. 

Qualsevol qüestió que ens vulgueu comentar, no dubteu en enviar-nos un mail a activitats@barridemontjuic.cat o a associacio@barridemontjuic.cat

Gràcies pel vostre temps i esperem la vostra participació!