Qui som

Som una associació formada per més de 400 unitats familiars, això significa que som una mitjana de 1200 socis i sòcies d’un barri amb un cens d’uns 2800 habitants.

Som un barri que durant molt de temps se’ns ha anomenat com a barri-dormitori, i tot i que antigament podia ser cert per la manca de serveis que teníem, a hores d’ara podem dir, i treballem en aquest sentit, que som un barri on dia rere dia està més preparat per deixar de tenir aquesta etiqueta.

Com a associació que som, la nostra funció és vetllar pels veïns i veïnes del barri, perquè la convivència entre tots i totes sigui la millor possible. També per fer pressió i tenir més força a l’hora de reclamar a l’ajuntament que mantingui el nostre barri o que s’hi posin els serveis que ens calgui.

No treballem per l’ajuntament, no som una eina de l’ajuntament però hi col·laborem. Fem de pont entre aquest i la gent del barri. Degut a que el nostre barri no disposa d’un centre cívic com molts altres barris, assumim la tasca de gestionar, amb l’ajuda del centre cívic de Pont Major, el local social que aquest ens cedeix.

A diferència dels centres cívics de la ciutat que són qui gestiona les activitats que s’hi fan, en el nostre cas una de les tasques que tenim és organitzar aquestes activitats per tal de tenir una oferta amplia que els veïns i veïnes puguin gaudir.

A part de la organització de les diferents festes que es fan al barri com poden ser els actes de Nadal, el carnestoltes o la festa major, les activitats ocupen una gran part del nostre temps i donat que aquestes tenen molt d’èxit i molta demanda, veiem necessària l’ampliació d’espai destinat al barri. Ja no només el destinat a aquestes activitats sinó el fet de tenir espais on la gent gran del barri s’hi pugui trobar, on els joves hi puguin tenir un punt de lectura etc. I és per això que un dels pilars d’aquesta junta actual és lluitarà per aconseguir aquest espai, ampliant el local actual i desencallant la rehabilitació del castell i la casa que hi ha dins.

El segon pilar de la junta és aconseguir que el barri sigui encara més barri. D’aquí el nostre lema ‘Fem barri’ amb el que volem aconseguir enfortir els lligams amb les entitats que hi tenim, escoltar el jovent de barri, saber què hi troben a faltar i donar-hi sortida, conèixer la gent gran i oferir-los-hi també un espai per a ells.

La junta

La junta actual va ser escollida en l’assemblea extraordinària del mes de febrer del 2021 i està formada per les següents persones:

President

Àlex Ceballos

Secretari

Robert Colomer

Tresorer

Jordi Orden

Vocals

Marta Dalmau
Sergi Bas
Sílvia Ceballos
Paula Rueda
Julio Rivas

Els grups de treball

A la junta ens organitzem en grups de treball als quals us podeu adreçar pel que necessiteu.

Vialitat, que treballa per tot allò que fa referència als carrers i infrastructures del barri.
Festes, que treballa per organitzar tots els actes festius.
Activitats, que treballa per organitzar les diferents activitats que es fan durant el curs.
Joventut, que buscarà la manera de saber què necessita el nostre jovent.
Gent gran, que treballarà per moure i organitzar a la gent gran.
Comunicació, que treballa per informar a tots els veïns del que passa al barri.

Per contactar amb l’associació en general o amb qualsevol de les comissions o grups de treball podeu fer-ho des de la secció de contacte on podreu escollir a qui us voleu adreçar.