Qui som

Som una associació formada per més de 400 unitats familiars, això significa que som un promig de 1200 socis d’un barri amb un cens d’uns 2800 habitants.

Som un barri que durant molt de temps se’ns ha anomenat com a barri-dormitori, i tot i que antigament podia ser cert per la manca de serveis que teníem, a hores d’ara podem dir, i treballem en aquest sentit, que som un barri on dia rere dia està més preparat per deixar de tenir aquesta etiqueta.

Com a associació que som, la nostra funció és vetllar pels veïns del barri, perquè la convivència entre tots sigui la millor possible, per fer pressió i tenir més força a l’hora de reclamar a l’ajuntament que mantingui el nostre barri o que s’hi posin més serveis. No treballem per l’ajuntament, no som una eina de l’ajuntament però hi col·laborem i en fem de pont entre aquest i la gent del barri. Degut a que el nostre barri no disposa d’un centre cívic com molts altres barris, assumim la tasca de gestionar, amb l’ajuda del centre cívic de Pont Major, el local social que aquest ens cedeix.

A diferència dels centres cívics de la ciutat que són qui gestiona les activitats que s’hi fan, en el nostre cas una de les tasques que tenim és organitzar aquestes activitats per tal de tenir una oferta amplia que els veïns i veïnes puguin gaudir.

A part de la organització de les diferents festes que es fan al barri com poden ser els actes de Nadal, el carnestoltes o la festa major, les activitats ocupen una gran part del nostre temps i donat que aquestes tenen molt d’èxit i molta demanda, veiem necessària l’ampliació d’espai destinat al barri, ja no només el destinat a aquestes activitats sinó el fet de tenir espais on la gent gran del barri s’hi pugui trobar, on els joves hi puguin tenir un punt de lectura etc. I és per això que un dels pilars d’aquesta junta actual és lluitar per aconseguir aquest espai, ampliant el local actual i desencallant la rehabilitació del castell i la casa que hi ha dins.

El segon pilar de la junta és aconseguir que el barri sigui encara més barri. D’aquí el nostre lema ‘Fem barri’ amb el que volem aconseguir enfortir els lligams amb les entitats que hi tenim, escoltar el jovent de barri, saber què hi troben a faltar i donar-hi sortida, conèixer la gent gran i oferir-los-hi també un espai per ells.

La junta

La junta actual va ser escollida en l’assemblea extraordinària del mes de juny del 2016 i està formada per les següents persones:

Siso Boada – President
Ricard Camó – Vice-president
Lluís Palau – Secretari
Àngel Terrazas – Tresorer

Vocals:
Sílvia Palau
Jaume Heredia
Anna Pérez
Marc Puig
M. Antònia Gironès
Lourdes Serra
Marc Vila

Els grups de treball

A la junta ens organitzem en grups de treball als quals us podeu adreçar pel que necessiteu.

Vialitat, que treballa per tot allò que fa referència als carrers i infrastructures del barri
Festes, que treballa per organitzar tots els actes festius
Activitats, que treballa per organitzar les diferents activitats que es fan durant el curs
Joventut, que buscarà la manera de saber què necessita el nostre jovent
Gent gran, que treballarà per moure i organitzar a la gent gran.
Comunicació, que treballa per informar a tots els veïns del que passa al barri

Per contactar amb l’associació en general o amb qualsevol de les comissions o grups de treball podeu fer-ho des de la secció de contacte on podreu escollir a qui us voleu adreçar.